FEL FLYG?

Nu ar jag pavag hem!! Sitter i Etiopien och vill sa garna hoppa pa nasta flyg men det gar ju inte riktigt an eftersom det lyfter halv tolv, sa vi roar oss med datorer. Hemresan borjade faktiskt idag klockan 7 pa morgonen, en taxi hamtade upp oss pa hotellet och korde oss till stowntown. Vi tog baten over till Dar, dar fick vi aven en ny van Floah. En elva arig tjej och som var bast pa engelska (den basta afrikanen jag traffat iaf) Hon var mysigt och ville bjuda hem oss men skulle ju faktiskt med ett plan. Vi raggade upp en nya taxi i Dar eller dom raggade nog upp oss faktiskt, dom ar ju som hokar! Man blir ju nastan lite irrterad, haha. Till flygplatsen kom vi och an sa lange har allt gatt felfritt. Nu blir det jobbigt (fast det markte vi inte forrens vi skulle boarda) Vi sitter pa ett fik, checkat in bagaget och gatt igenom sista sakerhetskontrollen. Lugna och fina! Ett par minuter innan boarding gar vi till gaten som vi TRODDE det var men blev lite osakra nar vi inte ser nagot folk. Vi fragar lite snallt; Vart aker man nar man star har? Och som svar far vi: Zanzibar eller Kilimanjaro. Vi har ju precis varit pa ZANZIBAR!!! Vi ar fel. Vi hade inte en tanke pa att vi var fel, vi var sa sakra eller vi "brydde" oss helt enkelt inte. Vi tog lopet till var gate men afrikaner ar ju inte precis snabba sa det tog sin tid, vi hinner inte fa pa oss skorna. MEn vi sringer in pa planet. Vi far byta platser far vara upptagna eller likanade... Helt uppstressade. Vi tanker lite och sen inser vi att vi kanske inte ar pa ratt plan? Afrikaner ar ju inte och lita pa sags det ju sa Sarah fragar lite snallt mannen som sitter snett bakom oss och han kollar konstigt pa oss men vi kom pa ratt plan. VI HANN! Dock blev vi nog kallade dumma i huvdet hela flygresan. Aja, nu are jag snart hemma! Brun och fin tankte jag men jag fjallar, har jag noginsin fjallat? FAN. Och jag ska visa er alla kort eller just det ja, ALLA kort forsvann far tva dagar sen. ALLA FEMHUNDRA KORT!!! Vi har haft lite otur det senaste bara.. haha! Ni ska fa se Zanzibar bilder iaf.. Nu avslutar vi, hej!

MERRY CHRISTMAS !!

FUCK. Sorry uttrycket men jag hade skrivit en sa bra text sa forsvinner ALLT. Okej det fanns egentligen inte sa mycket att saga! Igar borjade kvallen kanon, slutade sadar men vi ar bada levande och det ar jag glad over. Idag var det beach, promenad och lek med Maxs apa. ( En kille som jobbar pa stranden har den gulligaste apan jag nagonsin satt! ) En lugn dag.

Nu ska jag bara saga GOD JUL ocksa. GOOOOOD JUUUUUL!! Hoppas ni mar lika bra som jag ?!
Jag kommer ha en sa bra jul aven om jag kommer sakna slakten en del men det ar ju jul nasta ar med :)
Take Care sa ses vi snart. PUSS!

JAG AR I PARADISET!

Som sagt ar vi pa Zanzibar nu och nar jag skrev forra gangen var jag inte sa glad men jag kan lova er att det ar galet mycket battre nu. Vi stack fran det andra hotellet for att det var sa daligt och inte en manniska. Nu har vi tagit oss till norra Zanzibar med var flortiga taxichauffor. Han hjalpte oss och leta hotell och det gjorde han bra!! Nu ar vi pa ett sjukt fint hotell pa norra Zanzibar. Balkong med utsikt over havet, som ar sa turkost det kan vara. En kritvit strand, GOD MAT och ALLT man kan onska sig :) Sa sen i sondags kvall har livet varit perfekt och det kan jag lova att vi har firat :)

Vi traffade tre goa tjejer forsta kvallen sa dom har vi hangt en del med fast dom akte igar vidare till Mbeya. Vi hittade nya people sa nu det senaste har det blivit lite hang med en dansk kille och ett norskt par. Jattetrevligt. Dom flesta sviker ju oss sa nu har dom norska dragit vidare till fastlandet.. haha! Men alltid kul o traffa folk. Ikvall kanske vi hittar nagra nya att hanga med. Aja, det senaste har varit strandhang med oss sjalva. Det blir mycket prat med alla runt om for alla ar galet pratglada och det ar kul, kanske lite jobbigt i vissa situationer bara..

Igar var det party pa en resturang, SUNSET BUNGALOWS. Riktigt fint och Sarah dansade pa bordet, sa det ar troligtvis min tur ikvall ;)  Imorgon bar det av till Stonetown eftersom det ar bara dar vi kan ta ut pengar och pengar ar inte precis det vi har nu...

Men hur har ni det?!
Jag ar i paradiset och det gor mej annu mer lycklig nar jag tanker pa att jag ska fira jul har pa denna underbara o!! Jag uppdaterar troligtvis imon igen. Ha det bra vanner, KRAM !

hejda

hejda lyxhotell, hej havet.. TRODDE VI!!
Nu ar vi hotellet som skulle tillbringa 10 dagar men aldrig i hela mitt liv. Vi har atit har sa nu har vi inte rad att ata mer typ, svindyrt. Vi har lagvatten sa vi har havet vid oss kanske 2 timmar om dagen annars far vi springa en bit for att bada.. Aja, detta tangetbord funkar inte. Ar forbannade pa detta. hej

BESVIKEN.

Oj, vi hamnade pa lyxhotell.

Och ni ar faktsikt trakiga, inga kommentarer?? Ni laser ju, ryck upp er nu!!
Imorgon ar vi pa Zanzibar. HORS!

BILDBLOGG.

Nu ska vi forsoka med bildbloggen :)
Inget ar i ordning for jag fick ta bilderna som funkade men forsok sta ut.
Hoppas ni tycker det ar lite kul med bilder iaf :)


Klockan 04.30 nar vi sitter och vantar med alla nya volontarer pa en taxi
for att sedan ta oss till bussen som skulle ta oss till Mafinga.
Det gick inte alls bra sa hotellets minibuss fick det bli + taxi.


Bland dom forsta dagarna pa garden, Sarah och ett par dagbarn.
Dom ser dock lite halv skramda ut, haha!


Barn i byn runt om.. LINSLUSSAR!


En odla pa garden, fin :)


Anna star och tvattar. DUKTIG!
(Jag gjorde det sen ocksa)


Barnhemmet pa garden. Alltsa har bor alla barn.


Har ar vi pavag till en by och vi hittar en groda som vill vara modell.


Sauwadi och Anna pa utflykten i lordags. SOTISAR!


Familjen. Jag, Justin, Sarah och Alfred :)


Sarah, jag, Dao och Sauwadi.


Dao, klangapan pa garden. Myspojk.


Pomoko, sa sot. Och har lika vackra ogonfransar som lilla Whitness :)
(Dom ar syskon, och hon var pa bild for nagra inlagg sen)


Sarah och Sara PUSSAS!


Salome och hennes dotter, Akisa :)


Snygga Filippo och sota Sauwadi!


Dao borjar bli klangapa har igen :)


Vackra Salome pa utflykten :)


Justin va alldeles for trott pa utflykten och gick o sov bland klipporna.
Det skulle tydligen vara svalt dar :) haha


Jag och Sara innan hon somnade gott pa min rygg :)
TUNGT UPP FOR DEN KILOMETER LANGA BACKEN!!


Dom jamna gamla, Alfred och Sarah sitter och vantar pa att frisoren ska komma o fixa Sarahs har!
Lilla Sara kom med pa bild som vanligt.. :)


Anna, Sarah och Jag utanfor hotellet.
Har har bade Sarah och jag varat nya har.


En mysig overraskningsfest av Sarah och Anna pa hotellet :)
Det blev en massa Konjagi, och en tom pub.... men vad trevligt det var :)


Dans blir det alltid pa vara fester. Sarah och Ulla rockar loss :D


Jag och Sarah pa partyt. Mitt nya har ;)


Elicha, "min" grabb fran Ulole :)


Jag och Elischa. Min pojk.....


Avskedsfesten for oss. Sang, dans, korvgrillning och annat gott :)
Livets fest!


SOT UNGE!!!


Avskedsfest.


Justin spelar gitarr, eller ska nog forestalla det och Enock
ser halvglad ut just har :)


Stora Whitness, Snygg Winfred, lite Filippo och Sara.


Ulla och Justin pa avskedsfesten. Gulliga :)


En backe mellan garden och Mafinga och man var
alltid lika radd for att INTE komma upp, haha!


Idag i Iringa! Jag o mitt tama lejon ;)

ETT SENARE FORSOK.

Assa internet har ar ju inget att hurra for..
Jag ska forsoka igen lite senare med bilder men just nu funkar det inte, jag som tankte ha en liten bild blogg idag! Hall tummarna att det funkar senare :)

Hur mar ni hemma? Vilka laser?
Jag vet att det finns en del..

Idag ar det en riktig slappar dag i Iringa, lamnat dom nya volontarerna till Ewout sa nu borjar deras resa pa garden och var har precis avslutats. Jag kan inte lata bli och saga; TA MIG TILLBAKA.
Vi ska snart ga och ata pa varat favorit cafe har i Iringa. Imorgon drar vi vidare till Dar, letar upp ett hotell vid hamnen och sager hejda till var alskade Anna. Pa sondag tar vi baten over till Zanzibar och spenderar tio dagar i solen dar. Da kanske man kan fa en snygg branna, och sjukt god mat! Det ar det jag langtar efter :)

Aja, hors senare.
Och glom inte hall tummarna.....

GOODIEBYE... snyft.

Aaah, det finns sa mycket att skriva!

Akte fran garden imorse och det ar sa sorgligt, jag saknar det redan och det har inte ens gatt EN dag. Livet har ar verkligen helt underbart, jag mar bara sa bra har!

Vad har hant sen sist? MASSOR.
Jag kommer inte kunna beratta allt men lite kanske jag ska forsoka med.
I lordags var vi pa utflykt med massor av barn och ungdomar. Det var hur mysigt som helst, och en riktigt mysig promenad aven om det var ett helvete att ta sig upp for backen pavagen hem nar jag hade Sara pa ryggen. (LILLA Sara, inte min Sarah. haha!) Vi var och halsade pa nagra av barnens foraldrar, vi badade och lekte en massa. Eftermiddagen gjorde jag flator i haret sa nu har jag langt har. Ni ska fa se bild! Kvallen hade vi mysigt pa hotellet med en fest, bara vi volontarer :) Och som vanligt ska jag och Sarah avancera och dra till puben men tydligen ar inte det nagon utgangsdag dar i Matenana for det var bara tva stycken som satt pa puben.. Vi drog hem och sov.

Sondag. Sarah fick flator i sitt har och det tog en jadra massa timmar. Jag gjorde mina pa fyra men tror hennes tog narmare sex, sa hela kvallen agnade jag mig at och kolla pa hennes flator och umgas med afrikanerna pa garden.. Jag var aven ute och fotade runt om och en kille pa 11 ar blev min fotomodell och han visade mig stallen jag hade missat.

I mandags drog vi till grannbyn. Vi hjalpte till och sadde och malade!
Tisdags blev det Mafinga, fixa till avskedspartyt som var igar och det var en sa fin kvall!!
Vi borjade med att saga hejda till alla i Ulole igar, en annan grannby och det var lite sorgligt. Jag har ett av mina barn dar jag ville ha med mig hem.. En kaxig liten kille som bara ar for sot, synd att jag inte kan adoptera honom.
Kvallen spenderades pa hotellet med ALLA. Vi fixade en eld, satte upp bankar runt om och hade det sa mysigt med dans och sang. Basta kvallen men ocksa den sorgligaste, nu har jag gratit sa det racker for ett tag i varjefall.

Nu ska jag forsoka med lite bilder. ENJOY!


Grisarna pa garden, eller nagra av dom.. Finns MASSA.
Skulle kunna ta med en hem.

GULLUNGE.

Sara, sa underbart sot. (Henne bar jag pa ryggen)

For nagra veckor sen pa garden da vi delade ut ballonger till alla barn.
Lyckliga.

Bennison och Alfa har springtavling

Jag och Sarah vid fotbollsplanen en kvall.

Nu hade jag riktigt otur och kameran laddades ur! Jag trodde det gick och ladda genom datorn men tydligen inte sa tyvarr blir det inga mer nu. Men imorgon, jag lovar. Det blir massa mer bilder fran avskedsfesten, promenaden i lordags, mitt har, pa oss volontarer och alla barn. Kom tillbaka imon!

Jag saknar er sa mycket men jag vill fan inte harifran..
Pussokram!

Mote i Mafinga

Hej mina vanner!

Forlat for senast, gar inte sa bra med internet men idag ar vi i Mafinga och internet funkar SJUKT! Vi var ju i Iringa forra helgen och pa sondagen da jag skulle gora en ny uppdatering fanns det ingen el.. Idag har vi tur har i Mafinga, for det ar forsta gangen det funkar har sen vi kom hit.

Jag minns inte riktigt vad som har hant det senaste, eller det vet jag men jag vet inte ordningen men ska gora mitt basta har. I lordags var vi som sagt i Iringa, Jag, Sarah, Anna, Ulla och Jenny (Vi volontarer som ar kvar) Vi var ute och at och kopte med oss lite vin hem for att sitta pa balkongen, prata och ha mysigt. Framat 22 ska vi ga och lagga oss och det gor vi men efter vi har byt om till sovklader klacker sarah ut sig: "Ska vi ga pa krogen?" Och sjalvklart nappade jag men ingen annan. Vi gick helt enkelt ut och hade en fruktansvart bra kvall, traffde en ny van Annette. Mycket trevlig afrikan! Sarah gick aven ut i pjyamastroja kan man ju namna men det ar verkligen inte nagon som bryr sig vad man har pa sig har.. haha! Vi akte hem i sondags fran iringa men vi blev pa lurade fel buss sa vi kom pa helt fel stalle och Ewout fick hamta oss men det var lite spannande i denna overfulla buss. Ni ska se hur sjukt det ar i bussarna har. En buss med 12 saten tar in MINST 24 personer, idag satt vi 30 stycken!! Alltsa pa varandra i denna mysiga buss..

Jag trivs som fisken i vattnet har, allt blir battre och battre. Jag gillar stallet aven om man vissa stunder kan tanka vad fan gor jag har?! Men det ar bra, verkligen! :) I osndags drog killarna fran garden med oss, eller vi drog nog mer med dom..haha!  till byn for att ga pa puben dar. Det var spannande! Alla foljde med utan Ulla, hon kande sig inte pigg. Men det var bara jag och Sarah kvar tillslut (som vanligt) eller killarna var kvar med oss. Vi fick varje fall dansa med alla fulla afrikaner pa denna 10 kvadratmeter stora yta. Jag hade kul! Och dom kan ju dansa, dom flesta.

Hoppar over lite dagar for allt blir sa mycket och vem vet nar internet lagger ner har?
Idag ar vi som sagt i Mafinga. Vi traffade Ewout har och hamnade pa ett mote, human rights. Mycket spannade mote och jag tror afrikanerna gillade oss och vara asikter. Jag gar garna pa mote igen!! Nu ska vi snart dra oss mot garden igen, om vi hamnar pa ratt buss denna gang. Senare ikvall blir det nog lite hang i byn, troligtvis puben eller blir det hang pa hotellet och runt elden. Den som lever far se!

Nu ar det snart dags for Zanzibar. Det ar sista gangen jag hinner uppdatera innan vi drar. Det ar bara en vecka kvar! Sen blir det sol och bad sista 10 dagarna. Det gar alldeles for fort har. Hoppas ni mar bra hemma. Ta hand om varandra.


KRAMAR!!

VAD JAG MAR BRA!

JAMBO!

Nu kor vi pa uppdatering igen!
Akte till i Iringa idag for att fa tillgang till en dator, shoppa, ata GOTT och helt enkelt bara relaxa pa annat hall.

Jag ar mer positiv nu an sist jag skrev for nu ar jag frisk, och det ar sa toppen. Nu var det alltsa en vecka sen jag uppdaterade ungefar sa det finns en del att beratta. Arbetsveckan borjade med att jag, Anna och Sarah borjade bygga en bank vi ska ta med oss till ett daghem som ar gangavstand fran garden. Stallet heter Ulole och det ar dar vi hanger mest fortillfallet, eller vi forsoker fixa saker dit. Vi blev klara med banken i tisdags (och aven malade) sa ni ska vi bara fa hjalp av nagon av afrikanerna eller Ewout som kan kora den for det skulle bli ett helvete att ga, haha! Det ar namligen tillrackligt jobbigt att ta sig dit sjalv UTAN packning, en bank blir for mycket.. Tisdags kvallen bestod av en kvall pa hotellet, for nu borjade det narma sig Jessica, Sanna och Camillas sista tid har. Vi tande en eld, drack lite gott, gjorde chips, pratade och hade allmant mysigt. Vi bjod aven upp ungdomarna fran garden.

I onsdags var vi med en av dom "gamla" volontarerna (Camilla) i Ulole och hon visade oss rutinerna sa vi kan ta over och fortsatta med detta. Vi kommer dock att bygga mycket och fixa i ett, kanske tva av rummen men sjalvklart kommer vi hinna leka med barnen ocksa :) Jag fick aven att parlarmband av en liten tjej pa daghemmet, vad sot hon ar!! Kvallen bestod av avslutningsfest for Jessica, Sanna och Camilla. Vi dansade och at med hela STOR familjen + vi volontarer. Senare gick samma gang som igar upp till hotellet! En lika bra kvall som forra + att vi sov under stjarnhimmel, eller dom flesta av oss. riktigt mysigt, stjarnhimlen har ar helt sjuk!!! Det vackraste jag sett! Jag kommer sakna alla volontarer som nu har dragit sig vidare till Zanzibar men vi ar fem kvar dock var vi 14 fran borjan sa det droppar av..

Resten av veckan har vi varit i Ulole, fixat saker till Ulole och sant. Det blir battre och battre!
Jag har provat att hacka pa en aker, fy vad jobbigt. Fattar inte hur folket orkar, dom flesta har ju inte ens atit och det hade jag!! Vi har varit runt i skolor har i trakten, bara kollat lokalerna for alla har lov nu. Jag vet att ungdomarna har lov fram tills Januari sa det kanske dom "sma" ocksa har..

Jag mar helt enkelt toppen, och livet ar faktiskt riktigt underbart aven om man ibland kan tro att vi har ar med i en dokusapa. Jag lovar att ni skulle bli underhallna om detta kom pa tv :)

Nu finns det inte mer att skriva fortillfallet.


Lite bilder som funkar..



Whitness. Skulle kunna doda for hennes ogonfransar.


Nagra av barnen som borjade dansa for oss nar vi kom till ett daghem.
Sa mysigt! Vi larde oss ocksa :) (forsta veckan)


Jag och nagra dagbarn pa garden. (forsta veckan)


Jag och Sarah (forra veckan) i vara nya armband.
har ganska manga nya nu, haha!

Tyvarr blir det inte battre an sahar.
Hoppas ni alla mar toppen dar hemma och tack for alla peppande kommentarer pa alla hall.
Jag saknar er sa!!
BADAI = Hors senare (imon)

RSS 2.0